Direktlänk till inlägg 26 augusti 2008

Pickepackebubben på djurklinik

Av Emma - 26 augusti 2008 22:16

Värmlänskan har under en tid legat sömnlös över en liten förhårdnad hennes telning har haft under ögat och bestämde sig för att få pållen botad på klinik.

Jag mötte upp den sjuke och matten på edet-rasta för att det krävdes två starka utifall Pickepackebubben skulle behöva röntgas.

Väl på plats innan urlastningen såg vi en stackars pålle som drogs runt i longerlina av två personer. Den pållen såg betydligt mer illadäran ut med sin linkande passgång.

Vi hälsades välkomna för Pickepackebubben är en känd patient på sjukhuset.

Det dröjde inte länge innan Tandläkaren som var den första instansen tog emot oss. Pållen förseddes med lugnande och försvann in i dimman. Det gjorde inte Värmlänskan som oroligt snodde runt tandläkaren för att få en bra åskådarplats.

Tänderna var vid god hälsa förutom att de var lite vassa i kanterna och raspades till.Värmlänskan besiktigade jobbet före och efter under oupphörligt pratande. Även sakunniga undertecknade fick besiktiga jobbet och nog blev det bättre.

Tandläkaren hittade inget som kunde härledas till den lilla knölen under ögat men trodde det var ett myggbett. Med detta lät sig inte värmlänskan nöjas utan veterinär tillkallades.

Vad är det för hål??

Veterinären hade en otäck spruta med slang som hon ville soppa i pållens näsa, Värmlänskan bleknade. I ena näsborren hittade hon ett litet hål, värmlännskan tjöt: VAD ÄR DET FÖR HÅL!!!

Tårkanalen, vi ska kolla om den är igensatt sa veterinären.

Slangen träddes in i pållen om hulkade och grät och man blev lite gripen men det gick snabbt över.

Veterinären såg inget fel men Värmlänskan tyckte att vi skulle få lite strålning i oss och bad att få pållen röntgad.

Nåväl men då skulle vi få vänta en stund ty det var många på tur.

På gårdsplan var det full fart med hästar och folk. Pickepackebubben var inte sämre än att han kunde hälsa de andra hästarna med några avgrundsvrål.

En tanta som såg tråkig ut irriterade sin häst ouphörligen genom att säga åt den att stå still och närden gjorde det blev den obehagligt gnuggad på mulen samt i armvecken vilet gjorde att den ville iväg igen och blev då ryckt i sitt snöre och så fortsatte det(suck).

Efter en tid var det Pickepackebubbens tur och han fick en ny spruta var på han blev lullig och stod snällt medan vi tre fick månadens stråldos.

Inget fel på de plåtarna heller som tur var.

Jag satt utanför och väntade och hörde ännu värre avgrundsvrål än förut och skyndade mig för att se efter. Det var pickepackebubben som var såpass att han kunde säga några väl valda ord till en annan hingst med betydligt högre droghalt i blodet. Den tråkiga tantan blängde på mig och Pickepackebubben som inte kunde hålla tyst en vi låtsades inte om na.

Vi åte och tog en bit mat och sedan var pållen såpass nyckter att vi kunde börja färden hem.

PÅ vägen hem var de vägbygge och en flaggvakt med bara ben stoppade oss. Värmlänskan skyllde sitt stirrande på en intressant sten som höll på att flyttas av en grävskopa men när flaggvakten tittade på oss och vi blev framvinkade hade hon ett saligt flin och munnen vidöppen. Jag gjorde tecken bakom hennes rygg och flaggvaktn flinade och Värmlänskan blev nöjd igen och glömde oron för sin lille Pickepackebubbe.

Sensmoral: Bättre åka till en veterinär å bli röntgad

                  än att hästen går hemma å blir önkad (dialekt för ynkad)

 
 
Emelie

Emelie

1 september 2008 23:21

Bra att det gick bra med honom. Kul bild!!! *garv* hehehehe

http://kawa.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

3 september 2008 06:07

Hi hi, det var ett vådligt händelserikt besök... speciellt den barbente trafikvakten väckte mitt intresse. Var benen ovanligt snygga eller har värmländskan helt enkelt inte sett bar hud på länge??????????

http://litenpudelbloggar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 10 augusti 2014 09:28

Oj oj, örnen flyger igen!!!!! Nya inlägg att vänta. Denna gång är temat vårt avlånga land. ...

Av Emma - 3 oktober 2009 09:13


Slut på sötebrödsdagarna. Efter att ha pluggat till produktionsingenjör (som gick ganska lätt) och fortfarande inte fått nåt jobb eftersom det inte finns någon produktion var det bara att plugga lite till, denna gång är det elanläggningsteknik som gä...

Av Emma - 19 februari 2009 19:00

Stor packning liten häst trycktes in i vårt följe och så bar det iväg. Jag hade bestämt sedan länge att detta var en ödeshelg, om Bent tyckte att jag var en dålig ryttare skulle jag aldrig mer ta order om min ridning utan återgå till naturen och leva...

Av Emma - 1 februari 2009 18:52

Livet är så oförutsägbart. Idag 1500 red en ung tjej ut på sin häst för att för första gången se på omgivningarna i sitt nya fina stall.Plötsligt ramlar hästen och reser sig inte mer. Vi grannar strömmade till med goda råd. Brandkåren kom med selar o...

Av Emma - 31 januari 2009 14:48

Nedräkningen har börjat till denne häst-Messias ankomst i sverige. Den lilla trestadstruppen har fått sin sista briefing av vår lilla tränare som åkt runt i stugorna och kritiskt granskat pållarnas bakbenssättning. Formen har inte varit på topp hos n...

Presentation

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Bekant
 Bekant med hästintresse
 Annan hästmänniska
 Okänd kvinna
 Okänd man
 Jag själv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards